rolvsrud-arena

Fem gode grunner til å kjøpe leilighet med utleiedel

Kjøper du en leilighet med utleiedel kan du finansiere boligkjøpet ditt med leieinntektene. Det er bare én av fordelene.

Å kjøpe en leilighet med utleiedel er en smart boliginvestering. Hvorfor? Under følger fem gode grunner.


  1. Tjen 100.000 skattefrie kroner i året

Inntekt fra utleie av del i egen leilighet er skattefri så lenge du selv bor i boligen. 

– Med leieinntekter på 8.500 kr i måneden betyr det at huseier kan tjene over 100.000 skattefrie kroner i året på utleie. Det kommer godt med i hverdagen, men også i samtale om boliglån med banken, sier eiendomsmegler Steinar Gundersen fra Privatmegleren Nyeboliger Romerike.


     2.  Mer lån fra banken

Hovedregelen for boliglån er at man ikke får låne mer enn fem ganger inntekt. Tjener du 400.000 kr i året kan banken tilby deg to millioner kr i lån (+/-). Med dokumenterte leieinntekter på 100.000 årlig i tillegg blir saken en annen – takket være ekstrainntekten får du styrket betalingsevne og banken kan tilby deg en halv million kr mer. 

På den måten kan en bolig med utleiedel gi deg mulighet til å få en større og bedre leilighet enn du i utgangspunktet har råd til. I tillegg kan du ende opp med å betale mindre på lånet ditt med et større lån på grunn av leieinntekter, enn du ville gjort med et mindre lån uten leieinntekter.


      3.  Stor gevinst for lite arbeid

Splitter nye leiligheter med utleiedel er sjelden vare, og et kjempepluss ved utleie. For når alt er nytt, må ingenting fikses. Det gjør det utrolig lett å være utleier. Og deilig å være leietaker. Alt virker som det skal, standarden er høy og bokvaliteten god. Da er det lite å klage på, og leieforholdet går knirkefritt.

– Leilighetene med hybeldel i Rolvsrud Arena er allerede godkjent for utleie, og følger alle krav som stilles. Kjøper du en leilighet med hybeldel her kan du i prinsippet leie ut hybelen fra dag en, sier eiendomsmegler Steinar Gundersen.


  4.  Trygghet og fleksibilitet 

Uansett hvor du er i livet kan uforutsette hendelser som påvirker økonomien din oppstå. I slike situasjoner vil inntekten fra utleiedelen føles som en stor trygghet. I tillegg gir leieinntekter rom for andre planer og drømmer, som boligeiere uten leieinntekter ofte finner vanskelig å finansiere. Dersom du lykkes i å dekke lånet ditt helt eller delvis med leieinntektene du får fra utleiedelen, vil det frigjøre midler slik at du kan ta deg råd til andre drømmer, planer og ferier. 


      5.  Kan øke boligens verdi ved salg

På grunn av de økonomiske fordelene med å eie en utleiedel er slike leiligheter populære, og kan bidra til økt verdi på boligen den dagen du skal selge. At hybelen allerede er godkjent for utleie er for mange også en stor bonus.


Visuals by 3D Estate | Powered by Plyo | Alle visualiseringer er ment som illustrasjon. Avvik vil forekomme.